logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
clivexman  
#1 Posted : Wednesday, July 19, 2017 9:33:48 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
Hi,

I am not sure what is happening with my store.

It runs through the whole checkout process and gets to the final confirmation page.

However for some reason the Confirmation email is no longer being delivered to either the admin or the person who placed the order?

Why would that be?

Thanks
clivexman  
#2 Posted : Wednesday, July 19, 2017 9:38:05 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
I have restarted the application, cleared the cache and also the debug mode is checked
leedavi  
#3 Posted : Wednesday, July 19, 2017 12:23:56 PM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
NBS uses the DNN email functions, check that DNN emails are working. And that you have all the store config setup for the emails.
clivexman  
#4 Posted : Thursday, July 20, 2017 11:38:16 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
i have checked the DNN emails are working and the website enquiry form is working. what store config settings do i need to check?
leedavi  
#5 Posted : Thursday, July 20, 2017 12:43:45 PM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
In BO>Admin>Settings check all the emails.
leedavi  
#6 Posted : Thursday, July 20, 2017 12:44:09 PM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
Also look for and errors in the DNN event log.
clivexman  
#7 Posted : Thursday, July 20, 2017 1:59:35 PM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
That is what is weird.

No errors in the log

in the BO>Admin>Settings i have the same email for Administrator, Manager, Support & Sales

The email is correct but still it is not working?
clivexman  
#8 Posted : Tuesday, August 1, 2017 2:18:53 PM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
The website is sending emails perfectly fine and the emails in the BO>Admin>Settings i have the same email for Administrator, Manager, Support & Sales

Still not receiving the order emails :-(
clivexman  
#9 Posted : Thursday, August 3, 2017 9:13:10 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
I have also run tests with the enquiry form on the site and that is working perfectly, meaning the website is sending emails fine. There seems to be some kind of issue with the store sending the email.
Any ideas? PLEASE
leedavi  
#10 Posted : Thursday, August 3, 2017 9:25:38 AM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
Check the emails that are setup in the BO>Admin>Settings. make sure they are all valid.
clivexman  
#11 Posted : Thursday, August 3, 2017 10:47:55 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
Hi

Are you referring to the emails in the BO > Admin > Settings > Merchant Details tab?

I have checked - all emails are fine. all the same for Administrator, Manager, Support & Sales

Is there a way (besides clear cache and restart web app), to restart the Nbright Store?
clivexman  
#12 Posted : Friday, August 4, 2017 11:39:37 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
?
leedavi  
#13 Posted : Friday, August 4, 2017 3:26:50 PM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
The store isn;t indpendant of DNN, it's module inside, so you can only restart by restart the App Pool option. But I don't see why that would make a difference.

NBS uses the DNN email to send email, so the only thing wrong could be data, if the DNN email work.

Do you have any error messgaes?

Try idfferent emails in the BO.

clivexman  
#14 Posted : Thursday, August 10, 2017 12:11:11 PM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
i have tried but still i have the same issue... :-(
clivexman  
#15 Posted : Thursday, August 10, 2017 12:37:33 PM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
any other suggestions? Please.
Tycho  
#16 Posted : Monday, August 14, 2017 10:15:42 AM(UTC)
Tycho

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/19/2016(UTC)
Posts: 59
Man
Netherlands
Location: Leiden

Thanks: 6 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Dave is currently on leave, but maybe I can assist.

Problem is that there are actually not many places where this can go wrong.
As in earlier posts stated:
1. There must be a valid mail address in the NBS BO. For test reasons, please fill in all fields, you can adjust later.
2. The mails must be sent, so a valid smtp.

Some more options:
- the mail is not being sent because there is no trigger. The e-mail will be send after purchase so, for instance, after the payment provider says a payment has been made.
I use the Mollie payment provider and after returning from Mollie, NBS gets the trigger and the mail is sent.

- the mail is send but ended up in your spam box

clivexman  
#17 Posted : Friday, September 1, 2017 10:16:57 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
Hi Thank you for your response.

The emails are valid and the smtp is correct as the contact form is sending fine

I am not using a payment provider - it is a manual payment.

It was working and then stopped.
Where can i look in the manual payment process to see where it could be broken?
clivexman  
#18 Posted : Friday, September 1, 2017 10:26:22 AM(UTC)
clivexman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 1/24/2017(UTC)
Posts: 4
South Africa

Thanks: 5 times
I deactivated the manual payment plugin and it sends the order through?

It skips the payment step in check out
leedavi  
#19 Posted : Saturday, September 2, 2017 4:25:01 PM(UTC)
leedavi

Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators
Joined: 11/6/2016(UTC)
Posts: 323
United Kingdom
Location: France

Was thanked: 28 time(s) in 28 post(s)
https://github.com/nbrig...ManualPaymentProvider.cs

but the email is sent by the "payment OK" order class.

https://github.com/nbrig...ents/Orders/OrderData.cs

Let me know if you find anything. Nobody else has complained about this, but if you find what is happening let me know.
buck  
#20 Posted : Tuesday, November 21, 2017 2:17:26 AM(UTC)
buck

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/5/2017(UTC)
Posts: 2
Australia
Location: Brisbane

I also had a few problems with this so I made sure all email addresses in Superhost and Admin were the same and set the manual payment option to waiting for Bank. Now all works fine.... Hope this might help you
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2019, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.148 seconds.